perjantai 30. tammikuuta 2015

Koulua ja hömpöttelyä!

Hei taas pitkästä aikaa!
Episten jälkehen on ollut hieman kiirus koulun ja laivareissun takia. Olin siis kaikkien lääkisten superristeelyllä (Helsinki-Tukholma). Sen jälkehen on täytynyt laittaa koulu tärkeyslistalla ykköseksi, blogin kirjoottamisen sijaan, sillä asiaa tuntuu olevan palion, mitä täytyysi osata.

Koulussa on ollut mikroskopoontia, jossa tarkastellahan muuttunutta kurosta. Totta puhuakseni saisin enemmän irti asiasta jos eres muistaasin joirenkin elinten kohralla, miltä näyttää terve kuros... Osasta ei eres tunnista kyseestä elintä, kun on niin erilaanen. Osasta (sellaasista joita ei voi rakenteellisesti sekoottaa mihinkään muuhun) kyllä tunnistaa ihan hyvin, mikä kuros on kysees. Mikroskopoonti on nyt kakkosella kivempaa kuin ykkösellä, kun on jotain jännää löyrettävissä. Onneksi, meillä ei ole mikroskopoontitenttiä niinkuin ykkösellä, sillä en varmaan pääsisi läpi (ellen kertaasi niitä terveetä kuroksia).. Mikroskopoonnin lisäksi, ollaan työskennelty labrassa viljellen ja tutkiskellen eri bakteereita. Osa bakteereista tiedetään jo entuudestaan mitä ovat ja osa on niitä, joista meirän täytyys eri menetelmin saara selville, mikä taurinaiheuttaja on kyseessä. Saimme kaksi tuntematoonta kantaa tunnistettavaksi parini kanssa. Taisimme noin viikon tutkia niitä ja viljellä eri maljoolle ja tehrä eri testejä niille saadaksemme selville mitä olivat. Meille annettiin siis kaksi tapausta, joissa kerrottiin, millä eläämellä ja minkälaasia oireita esiintyi, ja tietysti ne bakteerit. Molemmat kannat saimme selville ja vielä oikeen! :) Kakkosen labrat ovat mielestäni paljon mukavampia kuin ykkösen, kun saamme toimia omatoimisesti ja hommat ovat paljon muutakin kuin pelkkää pipetointia. Koulua meillä on ollut nyt aika vähän, mutta sitäkin enemmän saisi jo lukia tenttiin..


Mikroskoopista kattottuna maitorauhasta!
Osa meirän bakteeri viljelyystä! Osassa ne kaksi tuntematoonta kantaa ja osassa Salmonella. :)
 Tää oli mun lemppari! Metallin hohtoonen vihriä on E.coli (yksi tuntemattomista kannoista). Tästä saatiin viimeenen varmistus jotta on E.coli. Ihan älyttömän hieno! :D

 Tässäkin toi violetti on E.coli ja toinen mikä näkyy huonosti se toinen tuntematoon kanta.
TSI-agar :)

Urea-testi. :)










Risteelystä.. Sanotaanko nyt näin jotta aika mielenkiintoonen reissu :D. Hauskaa meillä oli koko viikonlopun likka porukan kans! Perjantaina oli teema, jossa täyty pukeutua joksinkin, mikä listassa oli. Noh.. me päätettiin likkojen kans pukeutua nunniksi :D. Aluksi oli oikeenki hyvä irea kunnes ne puettihin päälle ja lährettiin seilaamaan ympäri laivaa, niin alko hävettämään ja naurattamaan samaan aikahan. Loppujen lopuuksi puku osoottautuu oikeen hyväksi eikä enää hävettäny. Olin ihan tyytyväänen että hame oli nilkkoohin asti eikä vesirajalla, mitä nähtiin muutama siä. Ja eipähän tarvinnu miettiä miltä hiukset näyttää ku oli se rettu pääs. :D Seuraavana päivänä lährettiin aamupalan jälkehen Tukholmaan kiertelemään kauppoja ja syömähän. Käytiin kattomas myös Kuninkaanlinnaa. Laivalle takaasi päästyämme alkoo armoton laittaminen iltaa varte. Ohojelma alkoo jo viiren kieppeillä ja laivaan päästiin joskus ennen neljää. Laittautumisen jälkehen ei muutaku haalarit niskaan ja menoks! :) Ilta meni aika nopiaa! Yks mikä jäi mielehen koko reissusta ja josta oon oikeen ylypiä niin MÄ puhuun ENKKUA (tämä siis tapahtui perjantai iltana nunna puku päällä)! Siis minä joka pääsen juuri ja juuri rimaa hipoen enkut läpi ja sanaakaan en koskaa sano jos joku kuunteloo ellei oo ihan pakko:D. Pikkuusen oli sanat katees mutta hyvin se ymmärsi (tai sitte säälistä näytti siltä että ymmärsi). Mutta joo kaiken kaikkiaan reissu oli hauska ja naurua piisas! Ei hetkeen tarttemihinkää laivalle mennä (jossei taas ens vuonna :D).


Siinon serenaden sisaruskunta! :D Meitoli muutama nunna matkas ja ripittäytymäänki osa uskalsi tulla! :) (Kuviin on kysytty lupa!)



Meirän elukkalaasten haalarit näyttää jotakuinki tältä! :) Mä niin tykkään pitää haalareita! :)






















Siinäpä se tältä erää! Hauskat viikonloput kaikille! :)
Terkuin Sarppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti