tiistai 24. toukokuuta 2016

Yhtehenvetoa osa 2

Vappuna en viettänyt lainkaan opiskelija vappua vaan suuntasin kohti etelä-pohojammaata (TIETENKIN!). Suunnitelmissa oli mennä Oskun ja Veetin kans mätsäreihin. Veetin kans hariooteltiin kesän tulevia näyttelyytä varten ja Oskun kans mentihin mielenvirkistykseksi.

Veeti voitti poniluokan ja tuli BIS 3. Osku tuli poniluokan kakkoseksi. Hyvin siis meni. :) Veeti tosin sai kaikenmoosia 4-vuotiaan orin päähän pistoksia mm. lataamalla vahingos ylläpitomamman kankkuun ja hyppäämällä puomin päälle. Onneksi Veeti on niin herkkä sieluunen, jotta havahtuu ittekki osuessaan väärähän kohteeseen ja puomikaan ei tuntunu kivalta kainaloos, joten sekin on nyt koettu eikä tartte toista kertaa koittaa.

Salama-Veeti poniluokan 1. sija ja BIS 3 30.4.2016

Oskari poniluokan 2. sija 30.4.2016
Löyräkkö kuvasta hevosen pienen sukkulamaron munat? :)

Joka kevät ja syksy tutkin Tyynen ja ponit loisten varalta. Paskaa siis kuljetetaan noin 350km, jotta saarahan tietää tarttooko matolääkitä. Tänä keväänä sain paskalähetyksen postis, kun niin häjysti itte pääsin etelä-pohojammaalle sitä ottamahan. Son aiva mukavaa hommaa ja mielenkiintoosta ettiä niitä munia ja selevittää minkä loisen muna olis kysees. Mun mielestä on turha matolääkitä ellei tieretä, että eläämellä on loistartunta (lukuunottamatta pentuja ja varsoja, kissoista en eres puhukkaa :D). En oo Tyyneäkään matolääkinnyt pentumarotusten jäläkeen. Ponit oon marottanu tarvittaes ja tietysti syksyllä lairunkauren päätteeksi antanu heisimatolääkkeen (+paksanäyte joka tapaukses). Turha lääkitteminen lisää kehittyvää matolääkeresistenssiä ja mun mielestä siton hyvä ehkäästä lääkittemällä vain jos on tarve (ja tietenkin lääkkeellä joka tehoaa kyseisiin matoihin). Lisäksi osalla eläämistä saattaa mennä mahasekaasi matolääkkeestä, mikä on ihan turhaa silloin kun ei eres olisi ollu tarve lääkitä.
Tyynen näyte pian valmis tutkittavaksi.

Pieni eläinlääkärin alku jo innostuu ja kerkes kattomahan omia värkkejä (mikroskooppia + liuoksia), mutta ehkä ei vielä tässä vaihees opintoja viitti ostaa. Solis vaan niin mukavaa tutkia kotona ja silloon ku haluaa. :D

Nyt kun kevät (tai oikeastaan jo kesä) on jo aika pitkällä niin on ollu aiva mukavaa ulukoolla Tyynen kans. On niin valoosta pitkän aikaa ja vihiriää. Ainut huono puoli täälon se, jotta ei voi vain mennä pihalle tekemähän jotaki (siivoamaan, haravoomaan jne.), kun ei ole sitä omaa pihaa. Aina täytyy lähtiä johonkin lenkille tai istua johonaki penkillä auringos. Paikallaan olo ei oo kyllä mua varten ja lenkilläkää viitti yhtenään hypäätä kuumalla säällä. Saati sitte auringos viitti ittiänsä polttaa, kun muutoonkaan tartte ku nährä ikkunasta aurinko niin palaa jo. Mä niin tarttisin jotaki ruumihillista työtä. :)

 <3:llä Sarppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti