perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulun viettoon!

Hei taas pitkästä aikaa!
Taas on ohi puolet tästä lukuvuodesta. Mihin tää aika menee? Juurihan loppu kesäloma ja koulut alko. Hirviä läjä tenttejä edes ja nyt ne on jo takana (ainakin toivottavasti). Tänään meillä oli siis tän vuoden viimenen tentti, immunologian tentti. Todella mielenkiintoosta asiaa, mutta ERITTÄIN raskasta ja monimutkaasta. Jos olisi aikaa ja jaksamista siihen voiskin perehtyä kunnolla, mutta yksinkertaasesta ei vaan aika riitä, eikä kyllä jaksaminenkaa. Töis on käytävä ja muut kouluhommat tehtävä ja myös koira ulkooluttaa ja sen kans harrastaa. Niin ja tietysti vietää aikaa ystävien kans, vaikkakin ystävät ja harrastukset yhdistyy suurelta osin.. Mitenkäs muutenkaan kun eläinlääkikses kerta ollaan. ;)

Pian on tämäkin vuosi eletty ja uusi vuosi odottaa. Jokseenkin vuosi 2014 on ollut suoraan sanottuna paska! Mulle sekä mun ystäville ja läheisille on tapahtunut aika paljon ikäviä asioita. Olen huomannut, että sanonta "ei kahta iliman kolomatta" pitää aikalailla paikkansa. Yksi asia kun alkaa vastustamaan niin alkaa ne kaks muutakin. Odotan siis hyvillä mielin ens vuotta. Tässä loppuvuodesta on alkanut jo näkyä valoa tunnelin päässä. Koulussa tänä vuonna on mennyt yli odotusten ja lukumotivaatiota onkin ollut huomattavasti paremmin kuin viime vuonna. Arvosanatkin on siitä kertonu. Tänä syksyny koulussa on ollut lähes tulkoon pelkkää teoriaa paria laboratorio tuntia lukuunottamatta. Oon saanut ottaa verinäytteitä ja paskanäytteitä *wuhuu* :D ja saanut tutkia niitä. Mielestäni on erittäin mielenkiintoosta saada tietää kaikenlaasta noista omista elukoista vaikkakin siinä on riskejä (varsinkin oman mielenrauhan kannalta). Ollaan siis tutkittu koiran paskanäytteistä rota- ja adenoviruksia ja Tyynellä tulokset olivat negatiiviset, mikä on siis hyvä asia! Saatiin mitata Tyynen verestä CRP (ihan sama mikä ihmisilläkin), joka siis ilmaisee sitä onko jotain tulehdusta päällänsä. Tyynellä arvo oli alle 10mg/l mikä on terveen koiran merkki. Mitattiin myös Borrelia vasta-aineita, joita Tyynellä ei ollut. Se tarkoittaa sitä, että vaikka Tyynessä on ollut punkki niin ei ole saanut borrelia tartuntaa (punkki ei ole kantanut borreliaa). Tyynen tuloksissa ei siis ollut mitää mietittävää kuten Oskun. Poneilta katsottiin onko niillä borrelia vasta-aineita. Osku oli lievästi positiivinen, mikä tarkoittaa sitä, että A) Oskussa on ollut joskus punkkeja B) punkki on tartuttanut Oskuun borrelian. Mutta mua ei itseasiassa huolestuta se ollenkaa koska sillä ei ole koskaan ollut mitään oireita. Punkkia en ole koskaa siitä löytänyt, joten mietityttää se, mistä se on sille tullut. Pohjammaalla kun ei punkkeja kauhiasti näy. Oskuhan on ollu Kristiinassa ja varsana ilmeisesti Ruotsissa. Näistä molemmista reissuista on aikaa kauan ja jokseenkin uskoisin että on saanut tartunnan sieltä. Alhainen positiivisuus selittyisi sillä, että siitä on jo kauan.. Mutta ongelmana tässähän on se, että borrelian oireita hevosilla ei ole hirveästi tutkittu, mikä siis vaivaa mua sinänsä, koska voihan olla että sillä on se varsana ollut lievänä, mutta ei ole huomattu/ymmärretty että tietyt ongelmat/vaivat voisi johtua tästä. Muutama asia selittyisi tällä, mikäli oireista olisi jonkinmoista tietoa. Ja tässähän olis mahtava lisurin aihe :D. Toki kun saisi tehtyä sen kandin ensin.. ;) Mutta se siitä aiheesta.

Tänään olis meirän vuosikurssin pikkujoulut, joissa voisi käydä piipahtamassa. Huomenna kun on töitä niin ei kauhiasti biletetä. Perus opiskelijan arkea! ;)

Terkuin Sarppa

P.s Ehkäpä eksyn huomenna mun ja Tynskyn ekoihin epiksiin (= epäviralliset agilitykisat) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti